logo-mare-gugesti

Parohii și Biserici în comuna Gugești

Parohii și Biserici în comuna Gugești
Biserica Sfinții - "Trei Ierarhi" - Parohia I Gugești Protoieria II Focșani
Biserica a fost construită în anul 1990.
Biserica Sfinții - "Voievozi" - Parohia II Gugești Protoieria II Focșani

Biserica cu hramul ”Sf.Voievozi” monument istoric cod LMI VN-II-m-B-06510 a fost construita în anul 1879 la initiativa ctitorilor Nita Cosma, Stoica Chirita, Constantin Stavarache, etc. Biserica si clopotnita sunt construite din bârne si scânduri dupa un plan de tip nava cu pritvor deschis, pronaos, naos si altar. Interiorul a fost pictat pe pânza muraflata peste scândurile peretilor. Înauntru deasupra usii de la intrare se afla inscriptia cu numele ctitorilor bisericii amintiti mai sus. O turla octogonala din scânduri învelita în tabla a fost montata peste pronaos.

Biserica Sfinfții - "Constantin și Elena" - Parohia II Gugești Protoieria II Focșani

Având în vedere că biserica veche avea un spațiu restrîns , la cererea credincioşilor s-a întocmit documentaţia şi s-au obţinut avizele necesare pentru o Biserică Nouă . Lucrările de construire au început în anul 1996 . Aceasta se se află situată în parcul central al comunei și are hramul Sfinții “ Costantin și Elena ” .

Biserica Sfântul - "Vasile de la Poiana Mărului" - Parohia III Gugești Protoieria II Focșani

Biserica „Naşterea Maicii Domnului” şi „Sfântul Cuvios Vasile de la Poiana Mărului” din Parohia III a fost sfințită în data de 13 februarie 2011. Slujba de târnosire şi Sfânta Liturghie au fost oficiate de Înaltpreasfinţitul Părinte Epifanie, Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei.

Biserica Sfântul - "Ioan Botezatorul" - Parohia IV Gugești Protoieria II Focșani
Biserica a fost construită în anul 1951.
Contact